Volledig scherm
PREMIUM
Auto’s werden vernield door vallende bomen. © Eigen foto

Waarschuwing voor 'tikkende tijdbommen’ in Ubbergen

UBBERGEN - Aan de Ubbergse Holleweg werden recent twee auto's totaal vernield doordat 's nachts een eik in de helling omging en over de straat viel. Daar stonden twee auto's geparkeerd. De ene werd geplet: de andere liep zware schade op. Aanwonende Ton Thus waarschuwt: ,,Er staan meer van deze 'tikkende tijdbommen’ langs de wegen”.

,,We werden wakker gebeld”, vertelt Ton Thus. ,,Stond de buurvrouw aan de deur met de brandweer. Ik dacht eerst nog dat mijn huis de fik stond, maar zij zei: 'Je auto is plat'. Het bleek dat er een boom op was gevallen. Het is vermoedelijk een passerende automobilist geweest, die dat gemeld heeft bij de politie.”

Volgens Thus was de eik, zo'n 80 jaar oud, verrot. Hij stelt dat er meer bomen in de heuvelrug op omvallen staan. ,,Dat zijn tikkende tijdbommen. We hebben geluk gehad. Er is nu alleen materiële schade, maar overdag komt hier een stroom scholieren van havo Notre Dame voorbij. Stel dat zo'n boom tussen die kinderen valt.”

Het betreffende bosperceel hoort bij Villa Waalheuvel, eigendom van Herman Buurman (onder meer eigenaar van vliegveld Weeze) die er zijn bedrijf Roma Investments in onder heeft gebracht. Volgens Thus laat het bedrijf nu een inspectie uitvoeren naar de andere bomen die daar op de helling staan om zwakke broeders op te sporen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.