Volledig scherm
Bierfeesten. © Archieffoto ANP

Wasbèrre: Groesbeek is dit weekend in de ban van bosbes en bier

GROESBEEK – Groesbeek is komend weekend in de ban van de wasbèrre (bosbes) en bier. Bij café Oomen op De Horst vindt zondag voor de eerste keer het Wasbèrre Fest plaats. In het centrum van Groesbeek zijn zowel zaterdag als zondag voor de vijfde keer de Bierfeesten.

De bosbes was in vroegere jaren een exportproduct waarvoor hele gezinnen soms wel zes weken achter elkaar het bos in gingen om ze te plukken. Deze gezonde bessen, barstensvol vitamine C, werden op diverse plaatsen in Groesbeek ingenomen waarna ze via het toenmalige station naar Engeland werden vervoerd. Voor veel Groesbekers was het een extra centje, onder meer om kermis van te vieren.

Het Wasbèrre Fest zondag duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn optredens van  onder anderen The Moonlights, Die Schlager Brüder en Wiesn Hammer. De gasten ontvangen bij binnenkomst een glaasje wasbérreschnaps en een bierpul die zes uur lang gratis gevuld kan worden. Kaartjes kosten 37,50 euro.

Wandelen

In het centrum van Groesbeek gaan zaterdag al de Bierfeesten van start op een sportieve manier met twee wandeltochten. De startijd is vanaf 09.30 tot 11.00 uur vanaf de feesttent. Van 13.00  tot 18.00 uur vindt er in de feesttent een Speciaal Bier-proeverij plaats. Er kan dan gekozen worden uit vier verschillende proefplanken met drie speciaalbieren. 

Tijdens deze bierproeverij worden ook de Open Groesbeekse Dartkampioenschappen gehouden op tien dartbanen. De finales van de verliezers- en winnaarspoule worden rond 18.00 uur gespeeld. Vanaf 20.00 uur vindt er in de feesttent  de presentatie plaats van de nieuwe Groesbeekse cd. 

Zondag 21 oktober start om 11.00 uur vanaf de Coop aan de Pannenstraat een bierstoet met een bierwagen onder begeleiding van dweilorkest Drek Pak Ow voor een rondtocht door het centrum. Om 11.45 uur zal de stoet bij de feesttent arriveren alwaar tot 12.45 uur gratis koffie en broodjes genuttigd kunnen worden tijdens het bierontbijt. Aansluitend, tot 19.00 uur, vindt het Bierfeest plaats met artiesten zoals Die Original Siebentaler, Heidi’s Manner en Wahnsinn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.