Willy Thijssen (l) en Wilm Janssen voor 'hun' kerk Breedeweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Thijssen (l) en Wilm Janssen voor 'hun' kerk Breedeweg. © Theo Peeters

Wat is de kerk van Breedeweg waard als je er een dorpshuis van wilt maken?

BREEDEWEG - Wat is de Antoniuskerk van Breedeweg waard als het dorp (de verenigingen) het straks willen kopen om er een dorpshuis van te maken?

4 reacties

 • Anton Rombouts

  2 maanden geleden
  Vervolg op eerdere reactie: wij hebben nu ook nog een getekende brief gevonden met bankafschriften over 2 jaar( totaal: fl.4.200.= inclusief nalatenschap).In de brief die ondertekend is staat dat de gelden zijn 1) zolang de bestaande pastoor in leven is ( inmiddels gestorven) en zolang de kerk onderhoud behoeft...dat staat er letterlijk. Wij wachten het oordeel van de notaris af....
 • Anton Rombouts

  2 maanden geleden
  Ilona,zo zal het wel gaan! Wij zijn 55 jaar getrouwd en wij en onze wederzijdse ouders gaven echt veel voor hun kerk,dat was voor het onderhoud van de priesters en het kerkgebouw.Priesters zitten in bejaardentehuis of zijn overleden.Wij hebben nog een brief van onze ouders van de giften.Als de kerk verkocht wordt,dan schrijven wij aan het kerkbestuur en de notaris,dat we het geld plus rente terug eisen.
 • H. Jager

  2 maanden geleden
  Haal de haan niet van deze kerk, anders komt er na de verbouwing tot dorpshuis geen kip meer binnen in dit object. Groot geld speelt geen rol het is de haan die doorslag gevend is
 • Ilona Wijnakker

  2 maanden geleden
  Ik zal een voorspelling doen. Ook hier laten ze de parochianen meepraten en ideeën uitwerken. Puntje bij paaltje kiest het kerkbestuur toch voor het grote geld. Zie voorbeelden op de Horst en in Heumen!