Opa en oma Kosmeijer uit Waalwijk gaan samen met hun kleinzoon een middagje met de draisine van Groesbeek naar Kranenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Opa en oma Kosmeijer uit Waalwijk gaan samen met hun kleinzoon een middagje met de draisine van Groesbeek naar Kranenburg. © Theo Peeters

Weer bijna ton tekort op de draisine door corona

GROESBEEK - De draisine (fietslorrie) stevent dit jaar af op een tekort van 90 mille. Dat komt doordat  deze toeristische attractie op het slapende spoortje tussen Groesbeek en Kranenburg/Kleef er bij de start van het seizoen uit lag als gevolg van de coronacrisis. De gemeenten Berg en Dal, Kleef en Kranenburg trekken nu de knip om ieder 30.000 euro bij te passen.

4 reacties

 • M van Raaij

  1 maand geleden
  @Richy, wat dacht je van onderhoud? Dat gaat ook bij stilstand gewoon door. Huur van locatie. Ook dat is niet voor niets. Is er een betaalde kracht? Ook dat gaat gewoon door. En de regering past in veel gevallen weinig of zelfs niets bij.
 • richy vervuurt

  1 maand geleden
  Kan iemand mij uitleggen waar die verliezen uit bestaan.
 • Guido Gezelle

  1 maand geleden
  @Peter dit heeft niets met de sneltram te maken. Maar blijkbaar wil je graag jouw punt maken. Als je het artikel leest staat er dat de draisine normaal gesproken rendabel is, maar door corona in de problemen gekomen is. Logisch, want er mochten geen bezoekers/klanten komen.
 • Peter Schuurstra

  1 maand geleden
  Wordt het niet eens tijd voor de sneltram? Dat levert geld op ipv dat er weer geld bij moet. Waarom laat de hele gemeenteraad de oren hangen naar één CDA wethouder.

Nijmegen e.o.