De spoorlijn van Nijmegen naar Kleef even voor Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De spoorlijn van Nijmegen naar Kleef even voor Groesbeek. © Do Visser

Weer hoop op spoorlijn Nijmegen-Kleef? Duitsers nemen reactivering op in verkeersplan

DÜSSELDORF - De Duitsers gaan serieus werk maken van het weer laten rijden van een trein over het slapende spoortje Nijmegen-Kleef, ook wel de keizerlijn genoemd. De deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft reactivering van het spoortje althans opgenomen in het concept-verkeersplan 2032-2040.

28 reacties

 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  prachtige lijn om met een historische stoomtrein overheen te gaan rijden oude tijden zouden kunnen herleven.
 • Wilco Veldhorst

  4 maanden geleden
  "Ik ben tegen reactivering omdat ik er op geen enkele manier voordeel van kan hebben, maar uitsluitend nadelen." Dat vraag ik me af, in vergelijkbare dorpen zouden ze ontzettend graag een rechtstreekse treinverbinding met plaatsen van de omvang van Nijmegen of Kleve en zeker Duisburg, Düsseldorf of Krefeld hebben. Reactivering brengt Groesbeek 1 op overstap van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en vrijwel élke grote Duitse stad inclusief München, Frankfurt, Berlijn, Hamburg.
 • Wilco Veldhorst

  4 maanden geleden
  @Bert Peters, voorstanders van reactivering van dat spoor begrijpen dat Nijmegen, als grootste stad aan de Nederlands-Duitse grens een onwaarschijnlijk slechte aansluiting per openbaar vervoer heeft op haar eigen natuurlijke achterland. Dat spoor is onderdeel van een lijn Nijmegen-Duisburg. Reactivering is goed voor de economie, goed voor de werkgelegenheid in de regio en goed voor onderlinge verbindingen in onze eigen regio.
 • Peter Schuurstra

  4 maanden geleden
  De reactivering van de treinverbinding schaadt privé belangen van een wethouder. Dat is de ware reden waarom er geen trein gaat rijden.
 • Ron van Dijk

  4 maanden geleden
  Bepaalde inwoners van Groesbeek menen geen baat te hebben aan deze treinverbinding. Het gaat hier echter niet om de gemeente Berg en Dal maar om het regionaal, landelijk en internationaal belang. Ook de vele studenten van de Hochschule Rhein-Waal in Kleve kunnen bijvoorbeeld niet wachten hiervan gebruik te maken om Nijmegen te bezoeken (en er hun geld uit te geven). Daar waar goede verbindingen zijn wordt de economie versterkt.... zelfs in Groesbeek.

Nijmegen e.o.