Volledig scherm
Op de Canadese begraafplaats worden 2619 kaarsen neergezet. Archieffoto Flip Franssen © Flip Franssen

Weer lichtjesavond op Canadese begraafplaats in Groesbeek

GROESBEEK – De jaarlijkse herdenking van de Stichting Lichtjesavond Groesbeek zal op 24 december aanstaande om 16.00 uur gaan beginnen. De bezoekers gaan dan onder begeleiding van de vrijwilligers 2619 kaarsen plaatsen bij de graven op de begraafplaats aan de Zevenheuvelenweg.

Voor de bezoekers – die met de auto komen – is er langs de Zevenheuvelenweg ruim voldoende parkeergelegenheid. Door verkeersbegeleiders zullen een plek aanwijzen waarna lopend de begraafplaats te bereiken is. Bezoekers die moeilijk ter been zijn kunnen zich via lichtjesavondgroesbeek@gmail.com aanmelden voor een pasje waarmee dichter bij de ingang geparkeerd kan worden.

Marjolein Pieks

Om te voorkomen dat de woningen aan de Derdebaan niet benaderbaar zijn voor hulpvoertuigen zal door de politie streng worden toegezien op parkeren buiten de toegestane zones. Rond 16.45 uur zal Marjolein Pieks, de dorpsdichter van Heumen en  bekend van haar vertolking van Mariken van Nieumeghen, een slotlied ten gehore brengen .

De bezoekers kunnen onder het genot van een kop warme chocolademelk nagenieten van het warme kaarslicht dat dan over de begraafplaats schijnt. Diegene die kaarsen willen doneren kunnen een bijdrage overmaken naar Stichting Lichtjesavond Groesbeek NL69 RABO 0330 5231 12

Voor meer informatie: www.lichtjesavondgroesbeek.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.