Volledig scherm
De N844 tussen Malden en Heumen gaat na maanden renovatie vrijdag a.s. weer open voor het verkeer. Nu was er tijdelijk maar een baan en werd het verkeer door de wijk geleid. © Theo Peeters

Weg door Malden vrijdag weer open

MALDEN - Voor wie het omrijden in Malden beu is: goed nieuws. De deels afgesloten Rijksweg gaat vrijdagavond om zeven uur weer open voor al het verkeer. De omleiding door Malden wordt opgeheven en ook de bus rijdt weer de normale route.

In opdracht van de provincie Gelderland is het bedrijf Gebroeders van Kessel vanaf begin september bezig met wegwerkzaamheden aan de doorgaande weg en belangrijkste verkeersader van Malden. 

Intratuin

Bij de klus is onder meer het asfalt op de weg tussen de McDonald's en Intratuin en tussen de rotonde bij de Groesbeekseweg en de N271 vervangen. Er worden tot 20 december op die delen van de weg nog wel kleinere werkzaamheden verricht, maar die zorgen nauwelijks voor overlast voor het verkeer. 

Het grootschalig onderhoud gaat in februari weer verder op het volgende deel van de Rijksweg. Ook dan moet het verkeer weer rekening houden met overlast. 

Nijmegen e.o.