Volledig scherm
De Weggeefwinkel in Groesbeek: veertien tafels voor cadeautjes. © Bert Beelen

Weggeefwinkel Groesbeek helpt Sint en natuur een handje

GROESBEEK - De Weggeefwinkel in Groesbeek helpt Sinterklaas momenteel een handje. De Weggeefwinkel gaat extra open om cadeautjes weg te geven. 

Die werden vorig jaar tijdens een actie ingezameld, maar er bleven er nog wat over en er komen - steeds meer mensen weten de weg naar de weggeefwinkel te vinden - er tijdens de rest van het jaar nog bij. ,,Heel veel puzzels, maar ook knuffels en boeken”, zegt Lisanne Bron van de Weggeefwinkel.

Volledig scherm
Foto ter illustratie.

,,We hebben 14 tafels vol met speelgoed. We gingen maandag om 14.00 uur open en het was meteen druk. Vorig jaar lag de nadruk nog op speelgoed voor mensen met een smalle beurs. Dat is nog steeds, maar we zetten nu ook in op duurzaamheid. Op het voorkomen van verspilling.” 

Acht vrijwilligsters
De Weggeefwinkel was anderhalf jaar geleden een initiatief van buurtbewoonster Wilma Fransen. Inmiddels zijn er acht vrijwilligsters actief. De Weggeefwinkel heeft twee locaties. Om de anderste week is de Weggeefwinkel open in Voorzieningenhart Op de Heuvel aan de Ericastraat (10 tot 13.30 uur) en verder is er een vast Weggeefwinkeltje aan de Paulus Potterstraat (open op maandag van 10 tot 13.30 uur).

In het Voorzieningenhart heeft De Weggeefwinkel een kelderruimte waar de spullen, vooral kleding, opgeslagen kunnen worden. Die worden dan elke keer door de vrijwilligster uit de kelder gehaald. In verband met Sinterklaas is de Weggeefwinkel hier nu ook komende woensdag alsmede op maandag 18 en woensdag 20 november open van 14.00 tot 16.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.