Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Rapp

Wendy en Kay vragen aandacht voor ‘vlinderkinderen’: ‘Trek je trui binnenstebuiten aan en post een filmpje’

GROESBEEK - Jochem van Gelder trekt zijn trui binnenstebuiten aan en en zet daarover een filmpje op sociale media. Beetje vreemd? Niet echt, want Van Gelder doet mee aan een actie bedacht door de Groesbeekse Wendy van Teefelen en haar vriendin Kay Poelen om aandacht te vragen voor de ernstige huidziekte Epidermolysis Bullosa (EB).

Kinderen die hier aan lijden worden ook wel vlinderkinderen genoemd. Televisiepresentator Jochem van Gelder en acteur Cas Jansen doen al mee. ,,Meer bekende Nederlanders volgen, maar we hopen dat echt iedereen mee doet. Om deze ziekte meer bekendheid te geven en om meer donaties los te krijgen voor onderzoek en een weg naar genezing.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Een jeugdhonk in Berg en Dal zonder toezicht, goed idee?
    PREMIUM

    Een jeugdhonk in Berg en Dal zonder toezicht, goed idee?

    BERG EN DAL - Inwoners van Berg en Dal hadden deze maand kunnen meepraten over ideeën die in het dorp leven. Het coronavirus gooit roet in het eten, maar ze kunnen nu wel wat langer over de plannen nadenken. De ‘dorpsagenda’ heet het project, waarin plannen worden geopperd om van Berg en Dal een dorp te houden waar het lekker toeven is voor jong en oud. Dat betekent dat voor de doelgroepen de voorzieningen wel goed moeten zijn. Maar er doemen wat problemen op.

Nijmegen e.o.