Volledig scherm
De kunstwerken van Doro krol. © Bert Beelen

Werk van Doro Krol levensgroot bij Oortjeshekken

OOIJ - Dertien schilderijen van de Nijmeegse kunstenares Doro Krol zijn momenteel levensgroot te zien op de bouwhekken rond de boerderij van Wim  Reijnen bij Oortjeshekken aan de Erlecomsedam in Ooij.  

De monumentale boerderij uit 1838, die op 29 januari 2017 afbrandde, wordt momenteel weer herbouwd. Op de bouwhekken waren tot nog toe oude foto's te zien, maar sinds begin deze week hangen er kunstwerken  - 3,40 bij 1,70 meter groot, van Doro Krol. Een paar van de kunstwerken maakte ze recent in de oud Telpost van Rijkswatestaat in Millingen. 

Enthousiast

De kunstwerken blijven er hangen tot 1 november, zo is de afspraak. ,,Maar de reacties zijn zo enthousiast", aldus Krol, ,,dat ze er misschien wel blijven hangen totdat de bouw klaar is.” Twaalf kunstwerken zijn overigens gesponsord door bedrijven. ,,Die mogen ze straks mee'nemen", aldus Krol. 

Onder het rieten dak van de boerderij komen een appartement voor Wim Reijnen zelf alsmede vier vakantieappartementen met een vide. De kleinste woning wordt - inclusief inpandig terras - ruim 50 vierkante meter, de grootste zo’n 80 vierkante meter.

Tijdens het 3oeverfestival komend weekend is er binnen bij Oortjeshekken een special vogelhoekje ‘Vogels in beeld’ waar vogeldrukwerkjes van Doro te zien zijn. Ze geeft tijdens het oeverfestival ook workshop vogeltjes drukken. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven door een mail te sturen naar dkrol@fo.nl. De tijden zijn zaterdag 21 september 11.00 uur en 15.00 uur en zondag 22 september om 15.00 uur: deelname kost tien euro.

Quote

Misschien blijven ze wel hangen tot de herbouw van de boerderij klaar is

Doro Krol, Kunstenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.