Volledig scherm
Fanfare Crescendo uit Milsbeek repeteert voor haar winterspecial op 15 december. Foto Theo Peeters © Theo Peeters

Winter Special, het kerstcadeau van Crescendo

MILSBEEK - Crescendo maakte naam met het groot aangepakte Celebration. Op 15 december komt de fanfare uit Milsbeek met iets nieuws, dat is afgeleid van die Night Of The Proms: een Winter Special.

De Winter Special vindt volgende week zaterdag plaats in Het Trefpunt in Milsbeek. ,,Sinds 2009 hebben we eens in de twee, drie jaar het muziekevenement Celebration. Dat is een promsconcert, drie shows in een weekend. Daar komen tussen de 800 en 1.000 mensen, veelal jongeren, op af”, zegt saxofoniste en zangeres Chantal Kösters (43).

,,Tot nu toe hebben we jaarlijks in de kerk de vieringen van de kerstmis opgeluisterd. Dat doen we dit jaar weer. Maar we brengen nu ook een kleine versie van het grote Celebration, met een combo, zang en een goed licht en geluid. Het is een zitconcert in winterse sferen, dat in de eerste plaats bedoeld is voor een ander publiek dan de jongelui die Celebration trekt. De jeugd mag natuurlijk ook komen, maar het is onze bedoeling om oudere mensen meer bij de fanfare te betrekken.”

Crescendo heeft om die reden contact gehad met De Zonnebloem en de Bond voor Ouderen. ,,Voor deze mensen is het leuk dat ze in deze donkere dagen niet alleen zijn. Het is fijn dat er voor hen iets te doen is in Milsbeek. Het concert telt achttien nummers en duurt niet te lang, want anders wordt het voor hen te laat.”

Norbertushof

Ook heeft Crescendo Norbertushof in Gennep benaderd. Voor bewoners van dat zorgcentrum is die avond een taxi-bus beschikbaar. ,,Bij Celebration gaat het om harde muziek, nu brengen we door sfeer gedragen klanken. We hebben een heel divers repertoire, met onder meer Angels van Robbie Williams en Het dorp van Wim Sonneveld. Ook spelen we kerstliedjes als White christmas en It is the most wonderful time of the year”, zegt saxofoniste en bestuurslid Bianca Thijssen (38), kort voordat de fanfare dinsdag in het Patronaat met Eres tu van Mocedades aan de repetitie begint. ,,Het is heel fijn om bij Crescendo te spelen. De saamhorigheid is groot en onze muziek staat op een kwalitatief goed niveau. Traditioneel gezien zijn we een fanfare, maar wij zien Crescendo als een muziekvereniging. We spelen geen marsen. De stof is er bij ons vanaf.”

De acht vocalisten die tijdens de Winter Special te horen zijn, komen allen uit Milsbeek. Dat bindt. Kösters: ,,Het publiek komt eerder kijken naar lokaal talent dan naar een duurbetaalde professionele muzikant van buiten.” Thijssen: ,,We willen het laagdrempelig houden. Als je gastmusici en zangers inhuurt, dan loopt dat in de kosten en neem je als vereniging ook een risico. Om het zo toegankelijk mogelijk te maken hebben we een entreeprijs van 5 euro. We kijken met een goed gevoel naar dit initiatief, maar het is ook wel wat spannend. Slaat het aan wat we beoogd hebben?”

Kösters: ,,De Winter Special is ons kerstcadeautje voor de mensen in Milsbeek en omgeving.”

Winter Special, Fanfare Crescendo, Het Trefpunt, Milsbeek, 15 december, 19.30 uur, 5 euro.

Volledig scherm
Er wordt ook gezongen. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.