Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jan van den Brink

Woningcorporatie doet tóch onderzoek naar vochtproblemen in Groesbeekse woning

GROESBEEK - Woningcorporatie Oosterpoort doet onderzoek naar de vochtproblemen in een woning aan de Vlasrootweg in Groesbeek. De bewoner ligt al geruime tijd op Dekkerswald met longproblemen door een schimmelinfectie en denkt dat de oorzaak daarvan het vocht in zijn huurwoning, met name in de badkamer, is.

Quote

Mijn zoon wil niet meer terug in die woning, als hij straks van de dokter naar huis mag

Moeder van bewoner

Vorige week al heeft Oosterpoort de woning bekeken, samen met de moeder van de patiënt. In eerste instantie is de conclusie dat het vocht in de badkamer vooral wordt veroorzaakt doordat het appartement slecht wordt geventileerd. Er staan een wasmachine en een -droger. ,,Dat leidt tot condensvorming en de ventilatieroosters in woon- en badkamer stonden dicht”, aldus een zegsvrouw van de corporatie.

De moeder betwijfelt dat het komt door gebrekkige ventilatie. ,,Mijn zoon heeft het raam van de badkamer altijd open staan. Kun je nog beter ventileren? Hoe dan ook: mijn zoon wil niet meer terug in die woning, als hij straks van de dokter naar huis mag.”

Voor alle zekerheid stuurt Oosterpoort op korte termijn iemand het dak op om te kijken of wellicht een lekkage de oorzaak is. ,,De vraag is of het vocht ontstaat door een technisch gebrek of door woongedrag, doordat er onvoldoende wordt geventileerd wordt”, aldus de woordvoerster. ,,Het is heel vervelend en we willen het zekere voor het onzekere nemen. Daarom die inspectie.”

  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.