Volledig scherm
De dissidenten en het bestuur van Woonbelang zijn niet nader tot elkaar gekomen. Archieffoto Getty Images © Getty Images/iStockphoto

Zes oud-leden geweigerd bij vergadering Woonbelang met duwen en trekken tot gevolg

GROESBEEK – Een zestal dissidente leden van Woonbelang is maandagavond de toegang ontzegd tot de algemene ledenvergadering van deze huurdersvereniging. 

Bij de ingang van de vergaderzaal in in De Mallemolen in Groesbeek kwam het tot enig duw- en trekwerk, maar daar bleef het bij. De wijkagent, die volgens een van de bestuursleden achter de hand werd gehouden, hoefde niet naar de Mallemolen te komen. 

Quote

De leden moeten hierover oordelen

Joep Arnts, Dissident lid

Eind vorige week werden elf leden van Woonbelang door het bestuur geroyeerd nadat zij onder meer via deze krant kritiek op Woonbelang hadden geuit. Woonbelang, met dik 700 leden, behartigt de belangen van huurders tegenover Oosterpoort in de gemeente Berg en Dal en Heumen. 

De kritiek van de dissidenten is dat het bestuur van Woonbelang te veel dure adviseurs inhuurt en onvoldoende communiceert, zowel richting leden als richting Oosterpoort. Daardoor zou de belangenbehartiging in het geding komen. Ze riepen de leden op om naar de ledenvergadering van afgelopen maandag te komen om een ander bestuur te kiezen.  

Druppel

Woonbelang-voorzitter Jan Rutten wijst die kritiek van de hand: ,,Woonbelang behartigt belangen: dan kom je wel eens tegenover elkaar te staan.” Verder besloot Rutten de dissidenten te royeren. ,,We hebben zeven gesprekken gevoerd met deze groep, maar ze zijn niet voor rede vatbaar. De actie van vorige  week was de druppel die de emmer deed overlopen.”

Een speciaal in het leven geroepen commissie van wijze mannen (BAC) constateerde eerder al dat de dissidenten niet helemaal ongelijk hebben, maar stelde ook vast dat het bestuur onderbezet is geweest: een tijdje uit slechts drie personen heeft bestaan. Inmiddels bestaat het bestuur uit 6 personen, maar uitbreiding is nog steeds gewenst.

Volgende week, zo zegt Joep Artns uit Ooij, komen de dissidenten bijeen om zich, mede op basis van het al ingewonnen juridisch advies, nader te beraden. ,,We overwegen om beroep aan te tekenen tegen het royement. Dat moet binnen vier weken gebeuren. Het bestuur moet dan een nieuwe ledenvergadering uitschrijven zodat de leden hierover kunnen oordelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.