Duitse en Nederlandse politie werktsen samen in het grensoverschrijdende, vermeende misbruikonderzoek dat nu 'geklapt'is. Het OM in Nederland heeft de hele zaak geseponeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Duitse en Nederlandse politie werktsen samen in het grensoverschrijdende, vermeende misbruikonderzoek dat nu 'geklapt'is. Het OM in Nederland heeft de hele zaak geseponeerd. © ANP / ANP

Zes personen ten onrechte opgepakt in ‘misbruikzaak’, OM stopt onderzoek: ‘Geestelijke dreun voor deze mensen’

Zes personen uit Nijmegen zijn in maart en april vorig jaar aangehouden als verdachten in een zedenzaak. Ten onrechte, zo laat het Openbaar Ministerie weten. ,,Inmiddels zijn de zaken tegen deze zes geseponeerd. Zij zijn ten onrechte aangemerkt als verdachten”, aldus het OM.

8 reacties

 • Marleen Verstraeten

  4 maanden geleden
  Dus omdat de politie met veel bombarie ten tonele verscheen stoppen ze nu de hele zaak, en de slachtoffers dan? Is hun leed minder erg dan de schrik van iemand die ten onrechte van zijn bed gelicht wordt? Stel me voor dat de politie niemand verkracht heeft, dus ik zou dan zeggen dat het leed van de slachtoffers meer moet wegen dan het ego van iemand. Of heeft het met de villa te maken? Ik hoor nooit dat onderzoeken zomaar gestopt worden als ze in n flatje in een achterstandswijk een inval doen.
 • Leo Vis

  4 maanden geleden
  Namen en adressen halen ze niet zomaar uit het telefoonboek, er zal ergens toch wel een verbinding zijn en ja, dan kan het gebeuren dat de verbinding anders ligt. Liever een paar keer de fout in op basis van verkeerde informatie dan helemaal geen acties meer en criminelen en zedendelinquenten ongemoeid laten. Wie geen fouten maakt, werpe de eerste steen.
 • C Peters

  4 maanden geleden
  OM beter beschreven als Onkundig Minesterie, hoeveel onkunde kun je op 1 Minesterie verzamelen, haal daar de bezem maar eens door.
 • R. Huising

  4 maanden geleden
  P. Looyenga wat heeft de toeslagen ellende van de belastingdienst nou te maken met dit soort zaken ?
 • Marjan hutten

  4 maanden geleden
  Schande.. geloof mij maar dat er velen onschuldig worden bestempeld in het algemeen...

Nijmegen e.o.