Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Ziekenhuispersoneel laat elkaar en bezoekers Griezeltocht Leuth schrikken

LEUTH - De Griezeltocht in Leuth heeft de afgelopen jaren een naam opgebouwd in de regio. Niet alleen dorpsbewoners komen op het evenement af, maar tot uit de wijde omgeving trekken deelnemers zaterdag naar Leuth voor een nieuwe editie.

Quote

De organisa­tie weet elk jaar weer te verrassen en dat vind ik knap

Elly Arts, deelnemer

Elk jaar is het weer een uitje waar het personeel van het CWZ naar uitkijkt. Bij het ziekenhuis in Nijmegen verzamelt zich een groep van veertien tot vijftien collega’s.

Daar begint de voorpret al als iemand een masker opzet om de ander alvast te laten schrikken. ,,We hebben lang lol van de Griezeltocht in Leuth”, zegt de Nijmeegse Annie Eichelsheim. 

Eichelsheim neemt onder meer collega’s mee uit Valburg, Groesbeek en Nijmegen: ,,De vrijwilligers zijn professioneel geschminkt en de tocht is ieder jaar weer anders van opzet. Daardoor blijft het leuk en blijven wij terugkomen.”

Amsterdam

Agrariërs en ondernemers stellen delen van hun terreinen beschikbaar. Op de zeven kilometer lange route kan achter iedere boom een acteur schuilgaan. En diegene heeft maar één taak en dat is de deelnemers laten schrikken. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Hilberink

In eerdere jaren trok de Griezeltocht ook deelnemers uit Amsterdam en Limburg. Vaak komen ze via Facebook of Google terecht bij de spannende wandelexpeditie door het donkere buitengebied van Leuth. 

Herbert Tinnissen is een van de organisatoren. Hij kan van tevoren niet precies zien waar de 229 deelnemers vandaan komen. Het succes wijt hij ook aan de aandacht die aan de aankleding van het festijn besteed wordt.

,,Om inspiratie op te doen bezoeken we zelf succesvolle griezeltochten in onder meer Weeze (Duitsland, GD), Weurt en Noord-Brabant. Want vernieuwing is belangrijk.”

Spannend

Een trouwe deelnemer is Elly Arts, die dit jaar voor de vierde keer op rij meedoet. Ze komt uit Ooij, in de buurt van Leuth. ,,Het is leuk om te zien dat het evenement gegroeid is. Vorig jaar kwam ik deelnemers uit Haps tegen. Ook mijn broer uit Huissen komt ieder jaar terug.”

De tocht blijft voor haar ook na drie deelnames bijzonder. ,,Ik woon al jaren in deze regio, maar tijdens de Griezeltocht kom ik op plekken die ik nog niet eerder kende. Het is spannend om als het donker is door het buitengebied van Leuth te lopen. De organisatie weet elk jaar weer te verrassen en dat vind ik knap.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.