Fem kreeg in het Kronenburgerpark een bekeuring tijdens het slacklinen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fem kreeg in het Kronenburgerpark een bekeuring tijdens het slacklinen. © Paul Rapp

Zij kregen een coronaboete: jongeren én hun ouders boos over willekeur

Vooral jongeren kregen de afgelopen weken een boete voor samenscholen of niet voldoende afstand houden. Vooral de vrees voor een strafblad houdt hen flink bezig. ,,Deze boete is nog niet binnen, maar ik ga hem aanvechten.’’ Vier voorbeelden uit de praktijk: 

133 reacties

 • Herman Croes

  3 jaar geleden
  Al deze boetes juridisch aan vechten zijn niet rechtsgeldig ,ook niet voor de horeca.
 • Titus

  3 jaar geleden
  Je hebt een punt, de overheid heeft zich lang geen bal aangetrokken van de gevolgen die zulke bezuinigingen voor gevolgen hebben als er calamiteiten komen! Dat is erger dan erg, en niet zomaar onachtzaam!  Het was al die tijd bewust beleid!   Zorgwerkers hebben één van de zwaarste beroepen die er zijn, tevens is alles wat "kwetsbaar" is ook nog jarenlang verwaarloosd. Geen geld voor ( over ) en nu ? Miljarden naar de economie, die al niet meer te redden is! 
 • Titus

  3 jaar geleden
  Kan zijn, maar je kunt altijd even buigen zodat je naar de grond niest, of je even omdraaien als je aan tafel zit. ! Dat doe ik zoveel als kan, ook zonder corona al!   Zo moeilijk is dat niet, en je hebt je handen er niet bij nodig, die hou je schoon! ( oude natuurvolken deden dat al, en ze hielden altijd één hand schoon voor kontakt! )
 • Titus

  3 jaar geleden
  Beleid overal "gelijkschakelen" voorkomt veel ellende en hoge boetes!   Dan snappen de mensen het, neem ik aan.
 • Titus

  3 jaar geleden
  De gegeven getallen in veel media zijn niet zo betrouwbaar als men zou willen,en alles is meegeteld met corona-doden in alle landen ter wereld!!   Ondanks de ernst ervan, die ik niet ontken,  waren  zeer vaak onderliggende, al aanwezige ziekten  vooral bij ouderen, wat onvermeld is gebleven!  Wees blij als je niemand op de IC hebt liggen; en gebruik dat voorbeeld niet tegen ieder die er iets over zegt!