Jöran ‘Zlatan’ Moerkens heeft een bipolaire stoornis. Hij heeft een sweater laten maken met achterop de tekst 'vandaag goed' en voorop de tekts 'bipol', geschreven in een afbeelding van een vliegtuig: bipol air.
Volledig scherm
PREMIUM
Jöran ‘Zlatan’ Moerkens heeft een bipolaire stoornis. Hij heeft een sweater laten maken met achterop de tekst 'vandaag goed' en voorop de tekts 'bipol', geschreven in een afbeelding van een vliegtuig: bipol air. © Paul Rapp

Zlatan-lookalike maakt docu over bipolaire stoornis: ‘Doel al bereikt als het één zelfmoord voorkomt’

LEUTH/NIJMEGEN - Jöran Moerkens lijkt sprekend op Zlatan Ibrahimovic. Waar de Zweedse spits vaak crazy genoemd wordt, is zijn Leuthse lookalike dat echt. Met de documentaire Zlatan is gek wil Moerkens laten zien hoe het is om te leven met een bipolaire stoornis. Er is alleen nog geld nodig.

Meer dan honderd vrienden waren er op Moerkens 37ste verjaardag. Hij genoot ervan. Voor de meeste mensen is dat volstrekt logisch, zo niet voor Moerkens. De voorbije jaren deed hij er alles aan om zijn geboortedag zo geruisloos mogelijk te laten passeren. Gordijnen dicht, telefoon uit.

,,Negen jaar geleden probeerde ik op die datum zelfmoord te plegen. Daarom blijft 6 september een dag met een zwarte rand.’’

Toch koos Moerkens er dit jaar voor om juist op zijn verjaardag het Nijmeegse café Van Ouds af te huren. De man die vanwege de treffende gelijkenis met voetballer Ibrahimovic al jarenlang als Zlatan aangesproken wordt, presenteerde in zijn stamkroeg het plan voor een eigen documentaire. In Zlatan is gek wil hij laten zien hoe het is om met een bipolaire stoornis te leven. Daarvoor is 50.000 euro nodig. Die hoopt de in Nijmegen woonachtige Leuthenaar op te halen met een crowdfundingscampagne.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.