Een deel van de zonnepanelen komt wellicht op het water, zoals hier in Lichtenvoorde, te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de zonnepanelen komt wellicht op het water, zoals hier in Lichtenvoorde, te liggen. © VidiPhoto

Zonnepark bij Leuth moet blijvend geschenk voor de omgeving worden

LEUTH - Het moet een paradepaardje worden: een zonnepark met een voorbeeldfunctie. ‘Dit wordt een showcase met nationale en wellicht ook internationale uitstraling’, zo verwacht de gemeente Berg en Dal.

11 reacties

 • Gebeli

  2 jaar geleden
  Een mooi zonpanelenpark van 50 tot 100 hectare is eutopie . Vertel dat maar aan je ... misschien kun je die voor de gek houden.
 • WAS

  2 jaar geleden
  Natura2000 gebied. Ommetje Leuth? Ik woon er naast. Mij is nooit iets gezegd of gevraagd. Alleen studenten uit Wageningen die in het kader van de realisatie van dit project mij vragen of ik ideeën heb om deze zonnepanelen [100ha] te verbergen???
 • Gebeli

  2 jaar geleden
  Een showcase! Daar mag je wat van verwachten! Echter als je lef hebt druk er dan een foto bij af van de huidige situatie!Want dat is pas een showcase hoe je met natuur omgaat! Een prachtige plas mooi stil, vol met watervogels enz. Enz.. 
 • PeterD

  2 jaar geleden
  Waterstof is een sprookje dat verspreid wordt door de gas-maffia. Ze willen ons tegen elke prijs afhankelijk van hen houden. Die prijs mogen wij dan gaan betalen . Trap er toch niet in.
 • Jaap

  2 jaar geleden
  panelen op daken leggen is geen internationale showcase en geen geschenk voor de omgeving zo te lezen....... Want daar gaat het natuurlijk om, dat de GL wethouder een prestige praatje kan houden wat hem in de spotlights zet. Dat gaat boven praktisch nadenken en kiezen wat daadwerkelijk het beste voor de omgeving is.

Nijmegen e.o.