Henk Smit woont aan de Boersteeg in Groesbeek . Als het tegenzit kijkt hij straks uit op een zonnepark.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Smit woont aan de Boersteeg in Groesbeek . Als het tegenzit kijkt hij straks uit op een zonnepark. © Theo Peeters

Zonnepark vergalt straks het uitzicht van inwoner Groesbeek

GROESBEEK - Hij woont er achttien jaar. Aan de Boersteeg in Groesbeek. Prachtig weids uitzicht alle kanten op. Malden, Berg en Dal, het Reichswald. Henk Smit geniet er iedere  dag van.  Er is maar één probleempje.  Als het tegenzit, wordt één van zijn uitzichten voorgoed vergald. 

59 reacties

 • Henk

  1 jaar geleden
  Ik heb een twintigtal bestaande zonnevelden bekeken (via Google Maps en Google Streetview). Overal in Nederland liggen de zonnevelden zo'n 300 meter van de huizen af. Berg en Dal is de eerste gemeente die er eentje naast iemand z'n huis legt. Reactie van een gemeenteraadslid (uit de coalitie): "overal heeft er wel iemand last van, dus daar kunnen we ons niets van aantrekken. We leggen het park gewoon naast uw huis". Mooie boel.
 • Ronald

  1 jaar geleden
  Klinkers kunnen wonderen verrichten. 
 • zonexpert

  1 jaar geleden
  De eisen waaraan een zonnepark moet voldoen zijn nog een heel stuk ingrijpender... Maar panelen op 20 meter afstand is wel héél dichtbij...
 • john

  1 jaar geleden
  Koopt die gewoon die grond, blijft die een mooi uitzicht houden.
 • Jaap

  1 jaar geleden
  Heel appart, dat er geen regels zijn wat betreft afstand van zonnenparken tot huizen. Terwijl hier tijdens de openbare beenkomsten op het gemeente huis wel over gesproken is en partijen een standpunt in namen over afstanden. Het lijkt erop dat de wethouder nu al de regie kwijt is. Maargoed hij woont in Nijmegen en heeft geen idee wat uitzicht vanuit je huis voor mensen betekent.

Nijmegen e.o.