Volledig scherm
Zwaargewonde bij ongeval met vijf auto's in Kleef. © Andreas Gebbink/NRZ

Zwaargewonde bij ongeval met vijf auto's in Kleef

KLEEF - Een 75-jarige vrouw uit het Duitse Goch is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval met vijf auto's in Kleef. Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur op de kruising van de Nassaualle en de Albersallee, meldt de Duitse krant NRZ.

Een 77-jarige automobilist uit Weeze botste op die kruising met zijn auto achterop de wagen van een 50-jarige man uit Kleef. Die stond daar te wachten voor een rood verkeerslicht.

Airbags
Daarbij raakte de 75-jarige passagier van de man uit Kleef zwaargewond. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de NRZ was zichtbaar dat de airbags van dat voertuig niet werkten. De hoofdsteun lag bij het stuur en de kofferbak en de achterbank waren verwoest.

Kind
Door de klap botsten de drie auto's die ervoor stonden te wachten ook met elkaar. Daarbij raakten drie mensen lichtgewond. In het voorste voertuig zat een kind van drie maanden, dat ongedeerd bleef, aldus de Duitse politie.

Alleen het voorste voertuig kon op eigen kracht verder rijden. De andere wagens zijn zwaar beschadigd weggesleept. De weg werd rond 16.00 uur weer vrijgegeven.

Nijmegen e.o.