Ruurloër Jan Zappeij is tegen de maasale bomenkap langs de N319 tussen Ruurlo en Groenlo, maar zijn protest vindt geen gehoor.
Volledig scherm
Ruurloër Jan Zappeij is tegen de maasale bomenkap langs de N319 tussen Ruurlo en Groenlo, maar zijn protest vindt geen gehoor. © Kevin Hagens

343 gezonde eiken tussen Ruurlo en Groenlo worden ‘gewoon’ gekapt

RUURLO/ GROENLO - 343 gezonde eiken langs de N319 tussen Ruurlo en Groenlo worden ‘gewoon’ gekapt. Berkelland gaat niet dwarsliggen om de massakap door de provincie Gelderland te voorkomen. Een motie hiervoor van PvdA en GroenLinks kreeg slechts steun van D66 in de Berkellandse gemeenteraad.

24 reacties

 • adb

  3 jaar geleden
  Kan er door de nieuwe GS in Arnhem geen wet gemaakt worden. Voor elke omgehakte boom verplicht, aantoonbaar, 2 nieuwe inlandse bomen te planten..
 • Robin

  3 jaar geleden
  Ja, dat lijkt mij ook. Inhaalverbod of een snelheidsbeperking, op gevaarlijke punten.
 • Henk53

  3 jaar geleden
  Diverse overheden hebben in de crisistijd contracten afgesloten om hout te leveren. Deze lopen door tot zo 2025. Ze moeten dus verplicht hout leveren. Tsja en daarna moet je nog ff de argumenten verzinnen. Zo gaat dat
 • Stefan

  3 jaar geleden
  Zoek voor de aardigheid eens op het artikel "Bomen erbij langs provinciale wegen in Achterhoek" in deze zelfde krant (23-04-18). Provincie zegt daar: ",Daarnaast hebben de bomen langs de weg vaak ook een snelheidsverlagende werking". En zo is het denk ik ook. Iedereen weet dat in Flevopolder door kaal landschap en saaie wegen veel ongelukken gebeuren. Natuurlijk gaat veiligheid voor. Maar er zijn denk ik andere manieren om dat te bereiken. (vangsrails, verplaatsen bomen / weg of een heel andere creatieve oplossing?)
 • Wouke

  3 jaar geleden
  Ongelooflijk dit, de gemeenteraad had er dwars voor moeten gaan liggen i.p.v. braaf het kortzichtige beleid van de provincie te volgen
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Achterhoek