De burgemeesters van de Achterhoek geven het startsein voor de Achterhoekse samenwerking tegen criminaliteit. Foto: Emiel Muijderman.
Volledig scherm
PREMIUM
De burgemeesters van de Achterhoek geven het startsein voor de Achterhoekse samenwerking tegen criminaliteit. Foto: Emiel Muijderman. © Emiel Muijderman

Achterhoek bindt strijd aan: ‘Criminelen, kiek uut!’

BORCULO - Drugslabs, gedumpt synthetisch afval en hennepkwekerijen. Het buitengebied is kwetsbaar voor ondermijnende criminaliteit. De acht Achterhoekse gemeenten gaan daarom samen de strijd aan om veiligheid in het buitengebied te vergroten. 

Je verwacht het niet, een drugslab midden in een kleine kern. Waar iedereen elkaar kent en de sfeer gemoedelijk is. Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, heeft het zelf ondervonden, zo vertelt hij bij de officiële start van het project in ijsboerderij ‘t Dommerholt in Borculo. Van Oostrum doelt op het oprollen van een groot drugslab in de zomer van 2017 in zijn eigen Noordijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek