Achterhoeker Arjan is ‘een voorbeeldboer’, zegt stikstofminister Van der Wal, maar daar koopt hij niks voor

met videoHAARLO - Hij scheidt de mest, bewerkt de mest en hij meet én beïnvloedt de stikstof in de stal. Een voorbeeldboer, zegt minister Christianne van der Wal van Stikstof en Natuur. Fijn om te horen, zegt koeienboer Arjan Prinsen, die haar maandag in zijn stal ontving. Maar nog altijd levert het hem niets op. 

4 reacties

 • HJ Veltkamp

  1 jaar geleden
  Het gelobby denhaag helpt niet veel en het koffiedrinken nog veel minder. Nu was de minister ter plekke maar waren de topambtenaren van de ministeries er ook? Juist die moet je ter plekke hebben. Om die ter plekke te krijgen daarvoor heb je dan het stukje lobbyen nodig. En de WU is gewoon te koop. Als je gewoon groot-geld op tafel legt dan komen ze een onderzoek voor je doen. Maar dat kun je dan wel gebruiken.
 • H. van Antwerpen

  1 jaar geleden
  Alles voor de bühne. Boeren worden al jaren in de maling genomen door de politiek Den Haag . Het is nu pijnlijk voor hen dat men nu gewoon aantoonbaar kan laten zien dat de cijfers niet kloppen in den Haag.
 • Marijke Wissink

  1 jaar geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Er is maar één reden om de boeren te verdrijven uit Nederland, dat is de grond om woningen te bouwen. Zonnepanelenparken en windmolenparken aan te leggen. Meer buitenlandse bedrijven, meer arbeidsmigranten, en wie draaien voor de kosten op, de burgers van de b.v. Nederland. Terwijl de verdiensten in de zakken van allerlei malafide huisjesmelkers, projectontwikkelaars, bedrijfseigenaren vloeien. Het stikstofprobleem blijft, de grote vervuilers kunnen gewoon doorgaan.
 • M Reuvers

  1 jaar geleden
  wen er maar aan dat je van instanties nooit komt te weten waar je aan toe bent. Het is de manier van deze om je voor hun karretje te spannen. Dat deze onzekerheid aan je knaagt zal ze een grote zorg zijn. Rechtse politiek onder Rutte is verdeel en heers tot in het finesse. Aan de andere kant zouden de boeren in het stemhokje wat anders aan kunnen kruisen, maar ja, sociaal daar hebben de meeste boeren ook niet zoveel mee. Wel met hun dieren, dat dan weer wel.
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?