Volledig scherm
Incheckbalies op Schiphol. © ANP

Achterhoeks bedrijf levert paspoortbalies Schiphol

EIBERGEN - Reiziger die straks langs de paspoortcontrole op Schiphol Nederland in- of uitgaan moeten in- en uitchecken bij Achterhoekse paspoortbalies. Stooff Interior Projects uit Eibergen gaat namelijk alle nieuwe paspoortcontrolebalies op de vluchthaven leveren.

Die opdracht omvat in totaal 70 balies waarvan de meeste op Schiphol komen te staan. Daranaast komen er nog enkele op internationale lucht- en zeehavens in Nederland en Bonaire.

1,5 miljoen euro
Met de opdracht is ruim anderhalf miljoen euro gemoeid. Aanleiding voor de Koninklijke Marechaussee om de hokjes te vernieuwen is onder andere dat in heel Europa vingerscans moeten worden genomen van reizigers. Dat vereist nieuwe apparatuur.

Verborgen snufjes
Verder zijn er volgens directeur Peter Stoverink van het Eibergse bedrijf in de balies ook allerlei verborgen snufjes verwerkt voor de controle, zijn de balies slijtvast en ergonomisch ontworpen en voorzien van veiligheidsglas. Stooff gaat verschillende type units leveren, voor 1 tot 4 beambten. Ook omvat de order nog enkele ‘specials’ zoals VIP-ingangen.

De eerste balie moet in oktober al geleverd worden aan Schiphol, de laatste moet in april 2016 klaar zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blijft Intertoys in de Achterhoek en Liemers? ‘Zulke winkels moeten op zoek naar het gat in de markt’
    PREMIUM

    Blijft Intertoys in de Achterhoek en Liemers? ‘Zulke winkels moeten op zoek naar het gat in de markt’

    DOETINCHEM/WINTERSWIJK - De werknemers van vijf Intertoys-winkels in de Achterhoek en een in Zevenaar verkeren in grote onzekerheid. De winkelketen heeft uitstel van betaling aangevraagd en verwacht wordt dat zeker honderd van de vierhonderd vestigingen in Nederland gaan sluiten. Mocht dat in Doetinchem, Lichtenvoorde, Winterswijk, Aalten of Zevenaar gebeuren, dan valt er een gat in de regionale speelgoedbranche.

Achterhoek