Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Agent vindt dronken tiener roerloos op straat met carnaval: ‘Heel extreem’

RUURLO/ NEEDE - Tieners die laveloos op straat liggen, door de drank letterlijk niet meer op hun benen kunnen staan of amper nog aanspreekbaar zijn. Het ging in een paar gevallen goed mis tijdens de viering van carnaval in Neede.

Agenten moesten afgelopen weekend een paar keer in actie komen in ‘Vlearmoesdorp’,  zoals Neede heet tijdens carnaval, om stomdronken jongeren van de straat te plukken. En het was niet misselijk hoe de agenten de tieners aantroffen. Een paar waren door de benen gezakt en konden niet meer zelfstandig staan, anderen reageerden op niks of niemand. ,,Er lag zelfs een dronken tiener midden op de weg. Levensgevaarlijk natuurlijk”, zegt Kim Koopman, jeugdagent bij de politie in Berkelland.

,,Dat iemand aangeschoten is is natuurlijk niet erg, we zijn allemaal jong geweest. Maar dat tieners zoveel op hebben dat ze niet meer kunnen staan en nergens op reageren, is natuurlijk wel heel extreem”, zegt Koopman.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek