Volledig scherm
PREMIUM
Henk van den Berg (in blauwe jas) plaatst samen met vrijwilligers van stichting Wolf-Fencing wolfwerende hekken om zijn schapen te beschermen. De hobbyboer uit Ruurlo is de eerste boer in de Achterhoek die dit doet. © Arjan Gotink

Angst voor wolven neemt toe, hobbyboer Henk uit Ruurlo beschermt zijn schapen

Achttien unieke rasschapen. Henk van den Berg moet er niet aan denken dat zijn schapen ten prooi vallen aan de steeds vaker gesignaleerde wolf. De hobbyboer uit Ruurlo heeft als eerste boer in de Achterhoek besloten om een wolfwerend hek om zijn weiland te plaatsen.

,,Vorig jaar zijn er in Ruurlo schapen gegrepen door een wolf. Waarom zou het dan niet bij mij kunnen gebeuren?’’ Het slachtveld in een schapenwei in Ruurlo vorig jaar heeft de angst voor wolven flink doen aanwakkeren bij Henk van den Berg. In het buitengebied van Ruurlo werden in april vorig jaar drie schapen doodgebeten van de familie Lusink.

De dader was 99 procent zeker een wolf, constateerde een expert van het BIJ12-Faunafonds. Tot dusverre is het de enige wolf die in de Achterhoek gesignaleerd is. Voor hobbyboer Van den Berg genoeg reden om zijn achttien zeldzame schapen extra te beschermen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek