Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Theo Liebrand bij het net gebakken brood. © Frans Nikkels

Bakkerij Liebrand uit Borculo failliet na 85 jaar: ‘Iedereen leeft mee’

BORCULO - De bakkerij is al 85 jaar een begrip in Borculo. Maar morgen (zondag)  komt er definitief een einde aan het familiebedrijf aan het Muraltplein. Bakker Liebrand is failliet. En dat doet pijn. „Triest, maar het is niet anders.”

Volledig scherm
Bakkerij Liebrand aan het Muraltplein in Borculo is failliet © Jelle Boesveld
Quote

Drie bakkers? Dat is te veel voor Borculo

Theo Liebrand, bakker

Theo Liebrand (53) heeft geen er geen behoefte aan om de hete brij heen te draaien. „Ik heb zelf het faillissement aangevraagd”, zegt hij. „Ik zag geen uitweg meer. Het kon niet meer uit. Drie bakkers? Dat is te veel voor Borculo.

Sinds bakkerij Nollen een vestiging opende in Borculo werd het voor ons minder. En we hebben last van de supermarkten die ook brood verkopen. Klanten zijn niet meer zo trouw als vroeger.

Voor een kleine, hardwerkende ondernemer in de detailhandel wordt het steeds moeilijker het hoofd boven water te houden.”

Toen zijn opa in 1934 een winkel begon aan de Koppeldijk in Borculo waren de tijden anders. Hij was de grondlegger van het familiebedrijf en runde ondermeer een Vivo-supermarkt. Later werd het een bakkerij. Eerst aan de Steenstraat en sinds 1963 aan het Muraltplein. „Ik ben hier in 1965 boven de winkel geboren”, zegt hij. „Na de lts deed ik de bakkersopleiding aan de mts in Wageningen. In 1991 nam ik de bakkerij van m’n vader over.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek