Volledig scherm
© Thinkstock

Beltrumse agrariër voelt zich tegengewerkt

BELTRUM - De gemeente Berkelland ligt dwars bij de ontwikkeling van een toekomstbestendige veehouderij aan de Broedersweg in Beltrum. Dit vindt althans agrariër Leo te Poele die daar met zijn broer en varkens- en koeienbedrijf heeft. Vrijdag stond Te Poele met een advocaat bij de Raad van State in Den Haag tegenover de gemeente.

Berkelland heeft de agrariër een omgevingsvergunning geweigerd voor de bouw van een nieuwe bedrijfswoning met inwoning door zijn broer en voor de bouw van een werktuigenloods. De bestaande bedrijfswoning blijft staan maar krijgt een andere functie. Volgens de gemeente komen de nieuwe gebouwen op 64 meter van de bestaande gebouwen, terwijl de afstand niet meer mag zijn dan 25 meter. ,,Dat zie je in ons hele buitengebied’’, aldus de gemeente.

'Niks mis'

Advocaat Frans Kobossen zegt niet te weten waar de gemeente die 25 meter vandaan haalt. ,,Dat is nergens te vinden’’. De plaats van de woning en de werktuigenloods is met opzet gekozen om bedrijfseconomische redenen. Berkelland wil echter ook niet dat een gedeelte van de loods garagedeuren krijgt. De deuren zijn naar de woning gekeerd. Te Poele stoort zich eraan. ,,Wij moeten het geld verdienen. Er is helemaal niks mis met ons plan’’.

Uitspraak over enkele weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek