Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Berkelland heeft miljoenentekort voor zorg: ‘Waarom is raad zo laat ingelicht?’

BORCULO - Waarom maakte CDA-wethouder Marijke van Haaren pas een dag voor de verkiezingen bekend dat Berkelland 1,7 miljoen euro tekortkomt in het sociaal domein?

Berkelland kwam in 2017 bijna 1,7 miljoen euro tekort bij de uitvoering van de Jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. In een memo aan de gemeenteraad legt verantwoordelijk CDA-wethouder Marijke van Haaren uit waarom. Maar waarom zo laat? Dat vragen de oppositiepartijen D66, GroenLinks, OBL en PvdA maar ook coalitiepartij VVD zich af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verdachte gevallen van moslimextremisme in de Achterhoek
    PREMIUM

    Verdachte gevallen van moslimex­tre­mis­me in de Achterhoek

    LICHTENVOORDE - De plotselinge verdwijning van enkele Achterhoekers doet vermoeden dat ook deze regio te maken heeft met moslimextremisme. In de gemeente Berkelland zijn in de afgelopen paar jaar enkele verdachte gevallen geweest. Volgens burgemeester Joost van Oostrum waren die op één hand te tellen, maar is het wel aanleiding om radicalisering op te nemen in het veiligheidsplan van Winterswijk, Aalten, Oost Gelre en Berkelland.

Achterhoek