‘Volstrekt onaanvaardbaar’ noemt burgemeester Joost van Oostrum de flyer voor de designerdrug 3-MMC die in Berkelland in de brievenbus viel. Maar hij kan er weinig tegen doen, blijkt nu.
Volledig scherm
‘Volstrekt onaanvaardbaar’ noemt burgemeester Joost van Oostrum de flyer voor de designerdrug 3-MMC die in Berkelland in de brievenbus viel. Maar hij kan er weinig tegen doen, blijkt nu. © Joost van Oostrum

Berkelland kan reclamefolders voor partydrug 3-MMC niet verbieden: ‘Het is een legaal product’

BORCULO - De gemeente Berkelland kan het verspreiden van folders en reclame voor de verslavende partydrug 3-MMC niet verbieden. Dat zegt burgemeester Joost van Oostrum. „Het is een legaal product.”

 1. Radeloze ouders van overleden Gerjan (26) slaan alarm in Den Haag: ‘Verbied 3-MMC per direct!’
  PREMIUM

  Radeloze ouders van overleden Gerjan (26) slaan alarm in Den Haag: ‘Verbied 3-MMC per direct!’

  Gerrit en Bea van ’t Hul uit Wezep hebben in een emotionele brief staatssecretaris Paul Blokhuis gevraagd om de drug 3-MMC per direct te verbieden. Op 10 oktober stapte hun zoon Gerjan (26) uit het leven. ,,Hij gebruikte 3-MMC, gaf dat ook toe. We zagen hem de laatste maanden afglijden’’, zegt vader Gerrit. Hij noemt het ‘onvoorstelbaar’ dat de zogenoemde designerdrug gewoon online te bestellen is.
 2. Ouders overleden Pepijn (14) doen oproep: 'Laten we nadenken wat we onze kinderen aandoen’
  PREMIUM
  Open brief

  Ouders overleden Pepijn (14) doen oproep: 'Laten we nadenken wat we onze kinderen aandoen’

  Kinderen en jongvolwassenen zijn in deze coronacrisis mogelijk nog kwetsbaarder dan ouderen en hebben onze zorg hard nodig. Die oproep doen de ouders van de onlangs overleden Pepijn Remmers (14) in een indrukwekkende open brief. Pepijn overleed eerder deze maand aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging in combinatie met designerdrug 3-mmc. Hij had het zwaar tijdens de lockdown. ‘We zagen dat hij met zijn ziel onder zijn arm liep.’

Achterhoek