Windmolens bij het Duitse Vierwinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens bij het Duitse Vierwinden. © Peter Zandee

Berkelland wil windmolens dichter bij huizen en streeft naar ‘acht turbines rond Beltrum en Lievelde’

BELTRUM/ LIEVELDE - Berkelland brengt de tot nu toe gehanteerde afstandsnorm tot windmolens aan. Dat betekent dat de turbines op circa 400 meter van bebouwing mogen staan, in plaats van de 600 meter die nu als norm geldt.

3 reacties

 • dick Scheeringa

  2 maanden geleden
  Zoals de heer Heveling al aanhaalt zijn er op dit moment geen wettelijke normen voor windturbines. Dit betekent dat er op land geen windturbines mogen worden geplaatst. Immers de normen zijn ervoor om oa de gezondheid van burgers te beschermen.Daarnaast is de bevoegdheid gekoppeld aan de RES doelstellingen (als deze gehaald zijn, geen bevoegdheid meer). Volgens inschatting zijn deze doelstellingen al gehaald. Alleen lijkt het alsof het CBS en PBL de laatste stand van zaken niet mogen publiceren.
 • Edward Kingma

  3 maanden geleden
  Zolang er geen weerwoord is, kan men gewoon doorgaan. Dus... aanhangig maken, bezwaar maken!
 • C.J.H. Heveling

  3 maanden geleden
  Juni vorig jaar heeft het collectieve windturbineverzet (groep Nederwind) een succes bij de RVS gehaald. Net als bij de stikstof moet Nederland zich aan de EU-regels houden. En dat betekent veel grotere afstandsnormen. Onder welke steen hebben ze in het Berkelland geleden dat ze met zo’n achterhaald idee naar buiten durven te komen?