Demonstratie tegen windmolens bij de Melktap in Geesteren door Needenaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstratie tegen windmolens bij de Melktap in Geesteren door Needenaren. © Jelle Boesveld

Berkelland: windmolens alleen bij Beltrum en Ruurlo, op grens met Oost Gelre

BELTRUM/ RUURLO - Berkelland wil alleen windmolens toestaan ten zuiden van Beltrum en Ruurlo op de grens met Oost Gelre. Alle andere locaties in de gemeente vallen af, zo heeft de gemeenteraad besloten. 

5 reacties

 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  @ Mattie, Google is je beste vriend… daar waar men zich al aan het Nevele-arrest houdt, bijlagen turbines tien maal de ashoogte bij woningen vandaan. Zeg maar 1500 meter voor moderne turbines. Dat is bijna onmogelijk in de Achterhoek.
 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Goed idee deze windmolens. Het herinnert ons er steeds opnieuw aan dat we energie nodig hebben om ons comfortabele leven te kunnen leiden. En comfort gaat nu eenmaal niet zonder concessies te moeten doen.
 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Dus Coen volgens het Nevele arrest kunnen/mogen die dingen helemaal niet in bewoond gebied komen. Ik zou er gelijk tegen gaan protesteren.
 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  Eerst even inlezen over het Nevele-arrest, dan een mening ventileren… Nieuwe windturbines in Nederland zijn/worden aan veel strengere regels onderworpen dan voorheen. Dit om omwonende burgers te beschermen tegen ongezonde invloeden.
 • Ankie Bronckhorst

  1 jaar geleden
  Tuurlijk, zet ze maar op de grens. Het lijken wel Duitsers. Lekker asociaal om niet aan de inwoners van de buurgemeenten te denken. Ik snap wel dat ze ergens moeten staan, maar doe dat wel in overleg met (inwoners van) buurgemeenten. Dat heet noaberschap. Ik kan ze straks hier zien en ik zie de molens van Aalten ook al.