Volledig scherm
De brandweer bevrijdde het meisje uit de auto in Eibergen nadat de deur in het slot viel. © GinoPress

Brandweer bevrijdt peuter uit auto in Eibergen

EIBERGEN - De brandweer heeft maandagmiddag een peuter uit een auto gered. Het meisje zat opgesloten in de auto toen de deur in het slot viel.

De auto stond geparkeerd bij basisschool Het Sterrenpalet aan de Prins Bernhardstraat in Eibergen. Een moeder sloot rond 13.00 uur de autodeur, waarna de wagen automatisch op slot ging. De sleutel lag in de auto en het jonge meisje zat ingesnoerd in een kinderstoel op de achterbank. 

De vrouw belde noodnummer 112, waarna de brandweer met spoed naar de school kwam. Zij tikten de ruit aan de bestuurderszijde in, om daarna de auto te kunnen openen. Het kindje bleef ongedeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

  In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

  LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.
 2. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
  PREMIUM

  Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

  BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

Achterhoek