Brandweerman Marco (49) uit Borculo herdacht met ereteken van bluswater

VideoBORCULO - Met een ereteken van bluswater, kruislings gespoten door collega’s uit Eibergen en Ruurlo, is de kist met de overleden brandweerman Marco Mulder (49) deze donderdagavond naar ‘zijn’ kazerne in Borculo gebracht. De kist werd vervoerd op een oldtimer uit het Brandweermuseum in Borculo, waar postcommandant Mulder regelmatig diensten draaide en belangstellenden rondleidde.

In de kazerne condoleerden honderden belangstellenden Marco’s vrouw Deborah, hun zoontje Stijn en de andere familieleden. Bij Marco werden begin februari tumoren ontdekt. Na 36 dagen verloor Marco Mulder de ongelijke strijd tegen kanker.

Postcommandant

De Borculoër was sinds 1994 vrijwilliger bij de brandweer. Hij werd in 2004 bevelhebber en in 2010 postcommandant. De fusiegemeente Berkelland kent aparte posten voor Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo.

Direct

Zij werken nauw samen, bij branden, calamiteiten eM nu bij de uitvaart van een gewaardeerde collega. Hij wordt omschreven als direct en duidelijk. De crematie is deze vrijdag in besloten kring.

Volledig scherm
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek