Volledig scherm
Music Show Scotland © Music Show Scotland

Brexit nekt Borculose Schotland-show:
Glasgow afgeblazen

BORCULO - Talloze uren aan voorbereidend werk zitten er al in, maar de Schotse droom van The Music Show Scotland is in duigen gevallen. Reden: de Brexit. “Er zijn zoveel onzekerheden dat we simpelweg geen andere keus hadden dan het hele project af te blazen”, zegt Hans Beerten, muzikaal en zakelijk leider van het Achterhoekse gezelschap.

Ruim twee jaar werd er achter de schermen hard gewerkt om de ultieme droom voor elkaar te krijgen: optreden in Schotland, de bakermat van de doedelzak. En net nu de muziekproductie The Music Show Scotland alles voor elkaar leek te hebben om hun indrukwekkende show in Glasgow op te voeren, was er ineens de Brexit.

The Music Show Scotland heet de forse  muziekproductie: een legertje van ruim tweehonderd pipers (doedelzakspelers), dansers en een begeleidingsorkest dat zowel Keltisch als ook moderne muziek op het repertoire heeft. Het gezelschap trekt al ruim tien jaar met een decor van een levensgroot kasteel langs grote zalen in Duitsland, België, Zwitserland, Denemarken en - op eigen bodem - Ahoy en GelreDome. Eén ding stond echter al die jaren nog op het verlanglijstje: Schotland.

Onduidelijkheden

Dat leek allemaal in kannen en kruiken. De knoop was zelfs al doorgehakt en de kaartverkoop in Glasgow al van start gegaan. “Die Brexit was al een bron van onzekerheid, maar je zou toch verwachten dat er - naarmate de cruciale datum dichterbij komt - aan een aantal onduidelijkheden een eind zou komen”, aldus Hans Beerten. “Het tegendeel is echter eerder waar. We zitten met tal van hele praktische vragen, waar we eenvoudigweg maar geen antwoord op krijgen. We gaan daar met een tiental vrachtwagens met materieel naartoe. Dan moet je toch wel de grens over kunnen. Maar het vertrouwen in een soepele grensovergang is er bepaald niet groter op geworden nu we steeds meer tegenstrijdige berichten horen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek