Volledig scherm
PREMIUM
Nu de nieuwe N18 klaar is, rijden lijnbussen vanuit de Achterhoek straks om Haaksbergen heen. Reizigers van en naar Haaksbergen moeten gebruikmaken van het nog aan te leggen ov-knooppunt Assinkbos, ter hoogte van het voormalige Danspaleis. © Lars Smook

Bussen tussen Enschede en Achterhoek rijden straks Haaksbergen voorbij

EIBERGEN/ HAAKSBERGEN - Nu de nieuwe N18 is geopend rijdt veel verkeer om Haaksbergen heen. Om tijdwinst te behalen op het nieuwe tracé laten straks ook lijnbussen het centrum van het dorp links liggen.

Vervoersmaatschappij Arriva ziet grote kansen nu de nieuwe N18 gereed is. Dat is te lezen in het Vervoerplan Achterhoek dienstregeling 2018. In dat plan spreekt de maatschappij over een ‘beperkt aantal grote wijzigingen’. Een daarvan is nadelig voor Haaksbergenaren: lijnen 73 en 74 rijden voortaan via de nieuwe N18 om het dorp heen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek