Volledig scherm
Na de vakantie kan de caravan weer worden uitgeruimd. De gemeente Berkelland waarschuwt dat mensen hun mobiele verblijf slechts een paar dagen aan de weg mogen hebben staan. © ANP

Caravan snel uitpakken! Politie in Berkelland controleert

BORCULO - Vakantiegangers uit Berkelland moeten na hun vakantie voortmaken met het uitruimen van de caravan. Als dat te lang duurt krijgen ze de gemeente of de politie op hun dak. 

Twee jaar geleden paste Berkelland de algemene plaatselijke verordening (apv) aan, om er een einde aan te maken dat grote voertuigen dagenlang langs de weg staan binnen de bebouwde kom.  Volgens de gemeente is dat 'schadelijk voor het uiterlijk aanzien' en kreeg ze daar klachten over. Door de aanpassing van de apv is het sindsdien verboden om kampeerwagens, aanhangers en caravans langer dan drie dagen op de openbare weg te parkeren. 

Actief

Volledig scherm
Bekeuring... © ANP

Ook andere gemeenten hebben zo'n passage in hun apv. Berkelland houdt het echter niet bij een standaard bepaling, maar maakt er actief werk van. Hoewel de schoolvakantie in Midden-Nederland nog tot 26 augustus duurt, wijst de gemeente haar inwoners op haar website nu al op de mores in Berkelland. 

Ook is er een bericht over uitgedaan via sociale media: 'Na de vakantie moet er natuurlijk weer uitgepakt en schoongemaakt worden. Maar laat u uw kampeermiddel niet te lang aan de openbare weg staan. Dit is storend voor uw buren en neemt onnodig parkeerruimte in'.  De komende periode zijn politie en gemeentelijke toezichthouders hier extra alert op, benadrukt de gemeente.

En wie op de vierde dag een bon op z'n caravanruit aantreft - negentig euro boete plus negen euro administratiekosten - doet er volgens de gemeente verstandig aan om er dan écht werk van te maken. Want na een paar dagen respijt kan er dan iedere dag zo'n bon bij worden geplakt...

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek