Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf en contactverbod voor stalker die ex-partner lastig viel

NEEDE - Een 44-jarige Needenaar is voor het stalken van zijn ex-partner veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden waarvan twee voorwaardelijk. Ook kreeg hij een contact- en locatieverbod. Voor iedere overtreding van dat verbod moet de Needenaar twee weken naar de gevangenis. Met een maximum van een half jaar.

De man bestookte zijn ex tussen juni 2017 en mei 2018 met een stortvloed aan mailtjes en sms’jes. Met daarin soms dreigende taal en scheldwoorden. Een poging tot mediation liep op niets uit en ook nadat hem door de politie te verstaan was gegeven dat hij moest ophouden, ging de man gewoon door. De rechtbank wijst in haar vonnis op de grote impact van de belaging en de psychische gevolgen voor het slachtoffer.

De straf pakte iets lager uit dan de eis omdat de rechtbank de stalking over een kortere periode dan de officier bewezen acht. Naast de straf moet de Needenaar 1000 euro aan schadevergoeding betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek