Volledig scherm
Huisarts Kwee verruilt maandag zijn nostalgische praktijk voor een modern onderkomen. © Carlo ter Ellen DTCT

Eibergse huisarts naar gezondheidscentrum

EIBERGEN - Huisarts Luc Kwee verruilt na 25 jaar zijn nostalgische praktijk aan huis voor een modern gezondheidscentrum.

Luc Kwee (60) is de langstzittende huisarts van Eibergen. Hij kwam in 1993 naar Eibergen omdat hij viel voor de statige villa aan de J.W. Hagemanstraat. Daar combineerde hij een kwart eeuw lang wonen en werken.

Keukentafel

,,Deze keukentafel is waar we ons teamoverleg hebben, met de assistentes en praktijkondersteuners. Ik weet niet beter dan dat er mensen over het grind lopen en zelfs door mijn huis. Door ruimtegebrek heb ik namelijk een slaapkamer opgeofferd voor de praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg."

Twee keer zoveel ruimte

Ideaal is dat natuurlijk niet. Het ruimtegebrek is een belangrijke reden waarom hij  besloot te verkassen naar het gezondheidsplein in de voormalige Rabobank aan de J.W. Hagemanstraat 44. 

Vanaf maandag 22 januari is de praktijk van dokter Kwee daar, enkele tientallen meters verderop, op de eerste verdieping gevestigd. ,,Alles is nieuw, we krijgen twee keer zoveel ruimte. Dat is natuurlijk heerlijk. Maar toch verhuis ik de praktijk met pijn in het hart."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek