Volledig scherm

Eis celstraf tegen Twents-Achterhoekse cokebende

HAAKSBERGEN/ EIBERGEN – Tegen Haaksbergernaar Orhan T (32). en Eibergenaren Mo F.(29) en Maik S. (26) zijn celstraffen geëist. De mannen maakten deel uit van een drugsbende die jarenlang cocaïne dealde in Haaksbergen en Eibergen.

Orhan T. (32) uit Haaksbergen en Mo F. (29) uit Eibergen begonnen in 2012 met dealen. Later sloot Maik S. (26) uit Eibergen zich aan. Op 17 november 2015 werd de bende opgerold. „We hebben het niet over kilo's, maar als je het allemaal bij elkaar optelt... Het is een serieus lange periode'', aldus de officier.

Cocaïne
Een getuige verklaarde wel honderd keer een gram coke bij Mo besteld te hebben. Drugs werden meestal afgeleverd in een zwarte Golf van Mo of een BMW cabriolet van Orhan. Als afleveradressen werden de visvijver genoemd, het voetbalveld, het zwembad en de ABN-bank. Een getuige verklaarde: Het is iedereen in Eibergen wel bekend dat Mo de cocaïne verkoopt.”

Straf
De aanklager roemde de medewerking van de bendeleden tijdens verhoren. De drie stonden ook open voor reclassering. Tegen Mo is in de rechtbank in Zutphen een celstraf geëist van 2,5 jaar, waarvan 10 maanden voorwaardelijk.

Orhan hoorde twee jaar cel tegen zich eisen, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Tegen Maik isa de eis anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De uitspraak in deze zaak is op vrijdag 29 juli.

Achterhoek