Een windmolen bij Netterden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een windmolen bij Netterden. © Jan Ruland van den Brink

Energiestrategie: 4 tot 8 grote windmolens in Berkelland, zoekgebied ligt ten zuiden van Beltrum en Ruurlo

BORCULO - Berkelland krijgt vier tot acht grote windmolens, volgens de afspraken in de Regionale Energiestrategie (RES). Het zoekgebied ligt ten zuiden van Beltrum en Ruurlo, op de grens met Oost Gelre. 

3 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  Knettergek. Worden de inwoners alleen geïnformeerd of hebben ze ook nog inspraak.
 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  Och ja, er moeten van de Raad van State eerst nieuwe regels gemaakt worden. Maar hoe dan ook, ze moeten passen binnen de Europese regels. Dat wil sowieso zeggen dat windturbines voortaan tien maal de ashoogte, zeg maar 1500 meter bij woningen vandaan moeten blijven. Gaat dat überhaupt lukken? Gaat ook voor bestaande turbines gelden, dus komt er het nodige stil te staan.
 • Henk Jansen

  1 jaar geleden
  De EU (nota Timmermans) wil windmolens op zee. De RES heeft zich ook te houden aan de nieuwe milieu regels en de brief van gezamenlijke artsen die zich zorgen maken over de gezondheidsrisico s. Een groep artsen maakt zich zorgen over ziekmakende windturbines. De groep heeft een onafhankelijke epidemioloog ingeschakeld om recente rapporten van het RIVM tegen het licht te houden. De doktoren, verenigd in Windwiki, vrezen dat de conclusies van het instituut te rooskleurig zijn geweest.