Volledig scherm
Het pand raakte zwaar beschadigd door de explosie. © News United / 112 Achterhoek Nieuws

Explosie bij tankstation Neede na brand in gaskachel

NEEDE – In een woning naast tankstation Tango aan de Haaksbergseweg in Neede is woensdagochtend een gasfles ontploft. Daarbij raakte de bewoner van het huis licht gewond.

Er was brand ontstaan in een gaskachel en toen de bewoner de deur van het pand opendeed, vond er een explosie plaats. De man werd omver geblazen en moest later gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar ondanks enkele kleine verwondingen weigerde hij mee te gaan naar het ziekenhuis.

De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Door de explosie heeft het pand veel schade opgelopen. De dieren die in de woning aanwezig waren, bleven ongedeerd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

  In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

  LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.
 2. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
  PREMIUM

  Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

  BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

Achterhoek