Volledig scherm
Ter illustratie: een crossmotor © politie Rijssen-Holten

Gevaarlijke achtervolging: bestuurder crossmotor zet Neede op stelten

NEEDE - Een bestuurder van een crossmotor heeft het centrum van Neede donderdagmiddag flink op stelten gezet. De bestuurder reed met hoge snelheden door de bebouwde kom en haalde volgens de politie wilde capriolen uit.

De bestuurder van de crossmotor viel op bij een motoragent. Hij droeg namelijk geen helm en de crossmotor had geen kenteken. Toen de agent een stopsein gaf, besloot de bestuurder er met hoge snelheid van door te gaan, daarop zette de agent de achtervolging in.

Wheelies

“Het ging er heftig aan toe”, vertelt een woordvoerder van de politie. “De bestuurder reed met snelheden van boven de 100 kilometer per uur binnen de bebouwde kom en haalde wilde capriolen uit.” Zo zou de bestuurder tijdens de achtervolging zogenoemde wheelies hebben gemaakt, een trucje waarbij een motorrijder alleen op het achterwiel rijdt.

‘Te gevaarlijk’

De agent besloot de achtervolging te staken. “Het werd te gevaarlijk”, legt de woordvoerder uit. “Omstanders moesten aan de kant springen, het ging allemaal net goed. En we willen natuurlijk ook niet dat de bestuurder zelf een ongeluk krijgt.”

De identiteit van de bestuurder is niet bekend bij de politie, maar volgens de woordvoerder kan dit niet lang meer duren. “We hebben al veel berichten binnengekregen van getuigen.” Politie Berkelland roept getuigen op Facebook op zich te melden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek