Volledig scherm
© GinoPress

Gewonden Beltrum werkten bij vleesverwerker Vion

BELTRUM - De zeven personen die maandag bij een botsing tegen een boom op de Deventer Kunstweg in Beltrum zwaargewond raakten, waren via uitzendbureau Covebo werkzaam bij vleesverwerker Vion in Groenlo.

Vijf van de zeven komen uit Spanje. Het gaat om drie vrouwen, twee van 22 jaar en één van 18 jaar, en twee mannen van 21 jaar. Daarnaast zaten een man uit Borculo en een man uit Ecuador in het voertuig, beiden 21 jaar.

Covebo
De politie kon gisteren geen mededelingen doen over de toestand van de zeven. Zij waren allen in dienst bij Uitzendgroep Covebo, een bureau dat voor bedrijven in de bouw, productie, techniek en logistiek op internationale schaal personeel werft en selecteert.

Covebo verzorgt daarbij ook het vervoer van en naar het werk en de huisvesting van het personeel in gemeubileerde woningen. Het uitzendbureau heeft vijftien vestigingen door heel Nederland, waaronder een in Groenlo.

Huisvesting
Algemeen directeur Henk Buitink van Covebo zegt niet te kunnen bevestigen dat zijn bedrijf ook in dit geval de huisvesting en het vervoer regelde. ,,Wij bieden bedrijven verschillende diensten aan. En we hebben dagelijks 4.000 uitzendkrachten die van A naar B gaan. Maar dat het busje van Vion zou zijn is inderdaad onwaarschijnlijk”, aldus Buitink. ,,Onze eerste zorg is nu het contact met de gewonden, het informeren van de familie en het faciliteren. Ik begrijp dat een deel al in Nederland is aangekomen.”

Te hard
Het busje reed maandag vanuit Groenlo in de richting van Borculo, waarschijnlijk naar het onderkomen van de inzittenden. Volgens ooggetuige Robert Nijhuis reed het busje veel te hard. „Ik was op de fiets. Hij reed als een malloot, wel over de honderd. Het busje haalde mij in en wilde verderop nog een auto inhalen, maar er kwam hem een kraan tegemoet. Daarvoor moest hij uitwijken en toen botste hij aan de andere kant van de weg tegen een boom.”

Tragisch
De reactie van Buitink: „Dit raakt ons ook. Gelukkig zijn er geen mensen overleden, maar het is een tragisch ongeval. Ik kan niets zeggen over de oorzaak. De politie heeft de zaak in onderzoek. Ik kan niet zo veel met de getuigenverklaringen. Onze zorg gaat nu uit naar de gewonden.”

Bekneld
De wagen, waarop een Pools kenteken zat, is grotendeels verwoest. Meerdere hulpdiensten, waaronder zes ambulances en twee traumahelikopters, kwamen ter plaatse. Een van de traumaheli's was afkomstig uit Duitsland. Die heeft een slachtoffer naar het ziekenhuis in Münster gebracht. Een ander is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Eén persoon zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Een ander kwam in het water terecht en is daar uit gehaald.

Achterhoek