shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Hartenkreet Eibergse vader: 'Zoon in gevaar door ouders die niet vaccineren'

EIBERGEN - Hartpatiënt Morisson Hondorp (5) is vatbaar voor ziekten. Op de buitenschoolse opvang waar hij heen gaat, zijn meerdere kinderen niet gevaccineerd. Morissons vader Jorrit Hondorp heeft daar grote moeite mee.

20 reacties

 • Rijnwaardenaar

  3 jaar geleden
  Volgens mij draai je weer de wereld om, “kinderen van rokende ouders geen bloed doneren” wat is hier het besmettingsgevaar? Ik schrik nogal van jouw opmerking 2013/2014 laatste epidemie , dat zegt al genoeg dat er dus nog niet voldoende wordt ingeënt, anders zou er geen epidemie zijn geweest. Ga jij soms ook wandelen op de snelweg en dan maar eisen dat er geen auto’s hadden mogen rijden op dat moment? Waarom als het niet nodig is risico’s opzoeken en de maatschappij ook nog eens opzadelen met de lasten.
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Dat klopt niet.Kinderen worden b.v. met 14 maanden voor het eerst ingeënt tegen mazelen. Dus wel degelijk kwetsbaar. Alleen als de omgeving boven een bepaald percentage is ingeënt, lopen ze het minste risico. En aangezien in Nederland het percentage daalt, is dat  zeer zorgelijk.  Naast de alternatieven, die niet willen laten inenten, de biblebelt, met op de eerste plaats; de Neder-Betuwe, waar maar iets meer dan 50 procent is ingeënt. Ik vind het  heel erg  als je kinderen bewust hieraan bloot stelt met alle mogelijke gevolgen van dien.
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Veel ziektes die vroeger vaak slecht afliepen lopen tegenwoordig nog maar zelden slecht af. En daardoor is de noodzaak om koste wat kost die ziektes te voorkomen sterk afgenomen. Weinig reden dus om mensen die _daarom_ genezen verkiezen boven voorkomen te gaan discrimineren. 
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Als er op een plek in Nederland een ziekte de kop op steekt is niet meteen heel Nederland besmet. Daarbij lopen zo goed als alleen niet-gevaccineerden risico, dus dit kabaal van gevaccineerden raakt kant noch wal, zij hebben namelijk weinig tot niks te vrezen van niet-gevaccineerden. 
 • Lentje

  3 jaar geleden
  een dood meisje van 17, maar geen rechtvaardiging om vraagtekens te zetten bij niet-vaccineren???
 1. Neder-Betuwse ouders vaccineren het minst: 'Ze zijn behoorlijk ziek geweest, maar zijn nu weer fris en fruitig'
  PREMIUM

  Ne­der-Betuwse ouders vaccineren het minst: 'Ze zijn behoorlijk ziek geweest, maar zijn nu weer fris en fruitig'

  KESTEREN/OCHTEN/OPHEUSDEN - Steeds meer Nederlandse ouders laten hun kroost niet inenten tegen besmettelijke, gevaarlijke ziektes. Deskundigen maken zich zorgen over de dalende vaccinatiegraad, die in sommige wijken is gedaald tot onder de 90 procent. In Neder-Betuwe zouden de artsen een gat in de lucht springen bij zo’n percentage, want nauwelijks meer dan de helft van de kinderen wordt daar ingeënt.

Achterhoek