Volledig scherm
ARNHEM - Jikke ten Have (11) uit Beltrum, G-voetbalster bij FC Eibergen, loopt aan de hand van Jackie Groenen het veld op, voorafgaand aan de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Slovenië in het Gelredome. © Fonds Gehandicaptensport

Jikke (11) uit Beltrum schittert naast Jackie Groenen in het GelreDome

ARNHEM/ BELTRUM - Het was een avond om niet snel te vergeten. In een bomvol Gelredome in Arnhem liep Jikke ten Have (11) uit Beltrum dinsdagavond aan de hand van Jackie Groenen het veld op.

Jikke opende samen met 22 andere G-voetballers en de OranjeLeeuwinnen de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Slovenië. Ze voetbalt sinds een paar maanden bij het G-team van FC Eibergen.

Zo’n 25 kinderen, ouders en begeleiders van haar club waren eveneens naar Arnhem afgereisd om Jikke aan te moedigen, en natuurlijk ook de Nederlandse voetbalvrouwen. 

Voor het eerst liepen dinsdag kinderen met een beperking samen met de speelsters het veld op. Met die actie wilden de KNVB en het Fonds Gehandicaptensport aandacht vragen voor het G-voetbal. FC Eibergen is een één van 300 voetbalclubs in Nederland die een team speciaal voor kinderen met een beperking hebben. 

Achterhoek