Het nieuwe compacte spuitnevelkanon van Wolterinck kan in bijna elke tuin komen om de eikenprocessierups preventief te bestrijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwe compacte spuitnevelkanon van Wolterinck kan in bijna elke tuin komen om de eikenprocessierups preventief te bestrijden. © Wolterinck

Kanon uit Beltrum gaat de strijd aan met eikenprocessierups

BELTRUM - De processierups rukt op. De overlast ook. De plaagdierenbestrijders van groenbedrijf Wolterinck uit Beltrum hebben er hun handen vol aan. Dit jaar gooien ze een nieuw preventief wapen in de strijd: een compact mobiel spuitnevelkanon op rupsbanden.  

Vreselijke jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen: de brandharen van de eikenprocessierups kunnen voor flink wat overlast zorgen. De rups van de nachtvlinder rukt op in de Achterhoek en Twente. En dat merken ze bij de plaagdierenbestrijders van groenbedrijf Wolterinck in Beltrum. Met hun zeven wegzuigunits konden ze in 2018 het werk amper aan. Ze gooien daarom een nieuw wapen in bij de strijd tegen de rupsen van de nachtvlinder. Preventief.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek