Bedrijfsleider Arjan Prinsen van de eerste Groene Mineralen Centrale in Beltrum. „Dit spul is net zo goed, het heeft dezelfde prijs, maar omdat het uit de buurt komt en milieuvriendelijker wordt geproduceerd is het veel duurzamer.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Arjan Prinsen van de eerste Groene Mineralen Centrale in Beltrum. „Dit spul is net zo goed, het heeft dezelfde prijs, maar omdat het uit de buurt komt en milieuvriendelijker wordt geproduceerd is het veel duurzamer.” © Emiel Muijderman

Máxima opent mestvergister in de Achterhoek: ‘ze heeft zich voor een karretje laten spannen’

BELTRUM - Koningin Máxima opent woensdag een nieuwe mestvergister in Beltrum. Ooit was mest een levenselixer. Tegenwoordig staat mest alleen nog maar bekend als een vieze berg giftige chemicaliën die slecht zijn voor het milieu. Behalve in de Achterhoek.

Koningin Máxima haalt gelukkig haar neus niet op voor een beetje mest. Woensdag opent ze in Beltrum de eerste Groene Mineralen Centrale. Aan de voorkant gaat daar mest in, aan de achterkant komen er nuttige producten uit: biogas, schoon water, een bodemverbeteraar en een kunstmestvervanger.

De fabriek waar dat allemaal gebeurt ziet eruit als een soort hypermodern boorplatform in een groen landschap, met talloze leidingen, silo’s en metertjes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek