Volledig scherm
In Borculo werd een zwaan aangetroffen met een vishaak en blinker in zijn snavel. © Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk

Medewerkers dierenambulance bevrijden zwaan van haak en blinker

BELTRUM - Medewerkers van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk hebben zaterdag in Beltrum een zwaan bevrijd van een vishaak met blinker. Het dier had het visgerei vastzitten in zijn snavel.

Eerder in de week was er bij de dierenambulance vanuit Borculo al een melding binnen gekomen over de zwaan. Toen werd het dier echter niet aangetroffen. Zondag kreeg de dierenambulance een telefoontje dat de zwaan over een landweg in Beltrum liep en niet fit oogde.

‘Met onze gereedschappen aan boord hebben we de vogel van dit verschrikkelijke visgerei kunnen ontdoen. De zwaan konden we nadien weer vrijlaten wat hij zeer op prijs stelde', aldus de medewerkers van de dierenambulance op Facebook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek