Volledig scherm
© DG

Meer bezoekers voor Reurpop in Ruurlo

RUURLO - Het driedaagse festival Reurpop in Ruurlo heeft de eerste dagen meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Volgens organisator Luuk Rouwhorst zullen dit jaar ongeveer 10.000 mensen het feest bezoeken, tegenover 8.500 vorig jaar.

"De vrijdag is goed verlopen. Dit jaar waren er zo'n 3.000 bezoekers, dat zijn er al duizend meer dan vorig jaar.", vertelt Rouwhorst. "Ook als festival maken we grote stappen op het gebied van spektakel en theater." De groei is fijn, maar hoeft niet doorgezet te worden volgens de organisator. "We willen beter worden en uitverkocht raken is een doelstelling, maar veel groter hoeft het niet te worden."

Hoogtepunt
Op Reurpop staan muziek, theater en spektakel centraal. Er zijn optredens van nationale en regionale artiesten. "Vrijdag was de Queen-coverband de Great Queen Rats het hoogtepunt. Die band werd enorm goed ontvangen.", zegt Rouwhorst. "Zaterdag is er veel ruimte voor regionale toppers als Suzan en Freek."

Weer
Het weer zit mee in Ruurlo, maar volgens de festivalorganisator zijn er wel maatregelen getroffen met oog op de weersomstandigheden van afgelopen week. "We hebben een weerman ingehuurd die constant de boel in de gaten houdt. We houden ook nauw contact met de gemeente en hulpdiensten, maar vooralsnog is het weer perfect."

Ook zondag is er nog feest bij Reurpop. Kinderen tot 12 jaar en 65-plussers mogen dan gratis naar binnen. Onder andere Diggy Dex en Dj Ronny treden die dag nog op.

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG

Achterhoek